Charlotte Dujardin wint ook WB-kür

Charlotte Dujardin wint ook WB-kür

In Londen is Charlotte Dujardin sterk bezig. Eerder won de Britse de Wereldbeker Grand Prix, nu schreef ze ook de kür op haar naam met haar Fidermark-zoon, Mount St John Freestyle. Dujardin liet het al vallen, Las Vegas is het doe... In 2015 reed de Britse er voor het laatst een Wereldbekerfinale, toen met Valegro (Negro).

Met een overtuigende kür winst in Londen lijkt het ticket voor Las Vegas in zicht. Dujardin haalde een topscore van 87,520%. Vorige maand reed ze naar de tweede plaats. Enkel Werth bleef haar voor. De Duitse nummer één van de wereld, is door haar finale winst van vorig jaar, zonder meer gekwalificeerd voor Vegas. Hierdoor staat Dujardin momenteel achtste op de ranking met 80 punten.

Carl Hester reed Hawtins Delicato (Diamond Hit) naar de tweede plaats met 84,470%, wat ook een dik persoonlijk record betekent voor de Brit. Charlotte Fry en de Nederlandse hengst, Everdale reden naar de derde plaats. Everdale liep onder de Britse stalamazoone van Van Olst naar 82,620%, een nieuw persoonlijk record.

uitslag

F.: Revolution