CDI Herning: Patrik Kittel blijft Denen voor in World Cup Freestyle

CDI Herning: Patrik Kittel blijft Denen voor in World Cup Freestyle

In Herning was het dit weekend niet enkel aan de jumping ruiters om in actie te komen voor hun World Cup, de dressuurruiters kregen ook de kans om kostbare punten voor de weredbeker te verzamelen. Er kwamen heel wat Deense ruiters aan de start maar het was toch een Zweed die door de jury unaniem als winnaar werd aangeduid: Patrik Kittel. Kittel reed Touchdown (v. Quaterback) naar een totaalscore van 84,065%, voldoende om het goud in de wacht te slepen. 

Nanna Skodborg Merrald en Blue Hors Zack (v. Harmony's Rousseau) mochten de tweede plaats mee naar huis nemen. Het duo scoorde een totaal van 82,820% en werd door de jury unaniem op de tweede plaats gezet. De derde plek was voor Lone Bang Zindorff en Thraenehaardens Rostov (v. Romanov). De Freestyle van deze combinatie kon door de jury eveneens gesmaakt worden en leverde een totaalscore van 81,760% op. 

De rest van de top vijf kwam eveneens in handen van Deens combinaties: Andreas Helgstrand (Queenparks Wendy) en Anna Zibrandtsen (Quel Filou) werden respectievelijk vierde en vijfde.

Klik hier voor de resultaten