BWP'er Kalinka van't Zorgvliet springt voor Karl Cook naar de winst in de $40,000 Go Rentals Grand Prix van Thermal

BWP'er Kalinka van't Zorgvliet springt voor Karl Cook naar de winst in de $40,000 Go Rentals Grand Prix van Thermal

Thermal, Calif. - 22 januari, 2022 - Zaterdagmiddag kwamen de springruiters naar de Grand Prix Arena voor de $40.000 Go Rentals Grand Prix om te strijden voor de hoogste eer en het leeuwendeel van het prijzengeld. Negenentwintig paard-en-ruiter combinaties gingen naar het eerste parcours, ontworpen door Ken Krome, in een poging om het foutloos en binnen de toegestane tijd af te leggen.

Met een totaal van zes foutloze eerste rondes, gingen de atleten door naar het verkorte parcours, waar snelheid de sleutel van het spel werd. Aan het einde van de proef waren het Karl Cook en Signe Otsby's Kalinka Van't Zorgvliet die als winnaars uit de bus kwamen. De EquiFit U25 Classic van $1.000 werd verreden als overlay van de hoofdrubriek. Mitch Endicott en de Bridgeport Farms LLC Chaccrobat wonnen de proef.

Krome zette een bochtig parcours uit van 13 hindernissen en 16 springinspanningen in totaal, met buigingslijnen, een verticale-oxer-verticale drievoudige combinatie, een oxer-verticale dubbele combinatie, en een voorzichtige liverpool verticale. De hindernissen vielen over het hele parcours, maar het meest in het oog sprong de drievoudige combinatie, die een zeer voorzichtige één-naar-twee-naar-twee-naar een lange aanloop was.

De eerste die het parcours foutloos en binnen de toegestane tijd sprong, was Bruno Diniz Das Neves met Adele XIII. Diniz, die terugkwam voor de barrage, probeerde een tijd neer te zetten en druk uit te oefenen op de overige vijf deelnemers, maar kreeg een balkje dat hem uiteindelijk als vierde zou plaatsen. Kaitlin Campbell en Mitch Endicott kregen ook fouten, waardoor er nog maar drie te gaan waren en er tot dan toe geen dubbel foutloze pogingen waren. Cassio Rivetti, vers van Grand Prix-overwinningen in de National Sunshine Series en Desert Holiday in 2021, ging het korte parcours op met Cristal De Menardiere, een 10-jarige ruin van Delaney Batter, en sprong al snel naar de top van het klassement met de eerste dubbel foutloze ronde in een tijd van 41,288 seconden. Lisa Carlsen en Livestream 2, een 12-jarige Oldenburgse ruin, voerden het tempo op en versloegen uiteindelijk Rivetti's tijd, maar met één balk minder werd ze derde in het algemeen klassement.

Karl Cook, die de laatste Grand Prix van Desert Holiday had gewonnen met hetzelfde paard, een 11-jarige Belgische warmbloedmerrie, was de laatste kanshebber voor het korte parcours. Het duo galoppeerde van hindernis één naar twee in minder passen dan de meeste andere deelnemers, voordat ze zich strak aan de dubbele combinatie sloten en moeiteloos door de Grand Prix Arena vlogen, waarbij alle hindernissen intact bleven. Hij klokte af in 39,981 seconden, ging aan de leiding en won de proef.

Bron: Persbericht 
Foto: Tori Bilas