Bunoit Moeskops, Jules Van Hoydonck en Virginie Thonon zetten Belgisch feest verder in Lier

Bunoit Moeskops, Jules Van Hoydonck en Virginie Thonon zetten Belgisch feest verder in Lier

Op eigen terrein, in Lier, blijven de Belgische combinaties sterk scoren. Bunoit Moeskops verzekerde deze ochtend een drie op drie overwinning met zijn Stockholm Van Eeckelghem (Port Royal Van Eeckelghem). Eerder won Virginie Thonon de 1.35m ochtendrubriek. Bij de zeven-en achtjarigen hield Jules Van Hoydonck de concurrentie achter zich met Qastaar Castanoo (Hardrock Z).

Voor de derde dag op rij hielden Bunoit Moeskops en Stockholm Van Eeckelghem (Port Royal Van Eeckelghem) de concurrentie achter zich in de rubriek voor vijf-en zesjarigen. Het paar was net geen seconde sneller dan Alexander Liefsoens met Agalino CL Z (Aganix Du Seigneur). Op de derde trede van het podium volgde Stephanie Böhe met de Qualito-merrie, Qualita 8. Thuis-ruiter, Jeroen Appelen volgde net buiten het podium op de vijfde plaats met Niels Bruynseels en L&M Sporthorses' Diacatano PS (Diaron).Virginie Thonon zet Belgisch feest verderEerder won Virginie Thonon de 1.35m ochtendrubriek. Op de rug van haar vertrouwde High Tech Vy de Septon (Del Piero P&B) snelde de Belgische amazone met één honderdste van een seconde verschil naar de winst. KAjsa Björe volgde met Ballyshan Copa Cabana (Cobra) voor Charlotte Philippe met haar sBs-merrie, Godiva S (Andiamo Z).Net buiten het podium volgde Katja Haep op de vijfde plaats met Romy FZ (Baltic VDL).


Jules Van Hoydonck blijft winnen


Ook Jules Van Hoydonck blijft winnen in Lier. Samen met de zevenjarige BWP-ruin, Qastaar Castanoo (Hardrock Z) sprong de Belg in de Youngster Tour voor zeven-en achtjarigen naar de winst. Met ongeveer één seconde verschil hield Van Hoydonck de Fransman, Paul Lescaillet met Sparky (Stolzenberg) achter zich. Kajsa Björe en Shes Got It (Luidam) volgden op de derde plaats.


Net buiten deze top drie plaatste Pieter Clemens zich met G-Max Z (Greco Sitte) foutloos op de vijfde plek.