Bunoit Moeskops, Bjorn Vandenbossche en Mike van Belle vieren Belgisch feest in Spanje

Bunoit Moeskops, Bjorn Vandenbossche en Mike van Belle vieren Belgisch feest in Spanje

In Valencia heeft Bunoit Moeskops de Belgische driekleur met winst verdedigd. Deze ochtend kwamen de jonge paarden als eerste aan de start. Samen met de Ofaline vh Haneweehof won Moeskops bij de zesjarigen.

Bij de zesjarigen sprong Bunoit Moeskops naar de eindzege in 33,38 seconden. Op de rug van de Cardento-merrie, Ofaline vh Haneweehof verwees de Belg zo Jackson Reed Stephenson met Obelia vd Bisschop (Nabab de Reve) naar de tweede plaats. Ook dit duo hield de chrono onder de 34 seconden. Mariano Martinez Bastida vervolledigde het podium met onder het zadel Cinzano Rosso.

Net buiten het podium sprong ook Bjorn Vandenbossche in de prijzen met Tinkerbel Z (Thunder vd Zuuthoeve).

In de rubriek voor vijfjarigen haalde de West-Vlaming de derde plaats. Proefwinst kwam op naam van Mariano Martinez Bastida met de KWPN-hengst, Kensington (Arezzo). Vandenbossche volgde op de derde plek in het zadel van Pippa Van't Heike (Scendix).

De Belg bleef zo NAdège Janssen met Fabuleuse de l'Autrot (Quilvaro de Lyr) en Mike van Belle met Cobelensky Z (Cornet Obolensky) voor. Cyril Cools vervolledigde het Belgische feest op de zesde plek met Coryfee T&L Z (Corydon Van T&L).

In de 1.30m proef scoorde Mike van Belle de podiumplaats. Steven Franks won met de 11-jarige Warrior-merrie, Rumbolds Warriors Echo. Van Belle volgde op het podium met de 9-jarige Frauke Van 't Hagenhof Z (Figo de Muze). Samen met Casino Royal Waterschoot Z (Carpe Diem Vhw Z) strandde de Belg op de vierde plek.


Alle resultaten

F. ACP / CES VALENCIA