Bonheiden: Winst voor Maxine Gaelens in de slotrubriek van de dag

Bonheiden: Winst voor Maxine Gaelens in de slotrubriek van de dag

In Bonheiden wist Maxine Gaelens de winst te pakken in de CSI 1* avondrubriek 1.20/1.30m. Ook de rest van de top vijf kleurde Belgisch dankzij Gill Cools, Thierry Goffinet en Paris Vandousselaere. In het 1.35/1.40m waren Paris Vandousselaere en Karen Oris de hoogst geklasseerden. 

Maxine Gaelens was in de 1.20/1.30m rubriek de snelste in de tweede fase met Noblesse Royale (Kannan) en een tijd van 23,71 seconden. Piet Raijmakers Jr was met Van Schijndel's Hannibal (Van Schijndel's Rascin) en 24,11 seconden net iets trager en werd zo tweede. Gill Cools nam de derde plaats voor haar rekening dankzij een nulronde van Gino van de Vrunte (Jokinal de Bornival) in 24,44 seconden. 

Ook de rest van de top vijf werd geclaimd door de Belgische driekleur. Thierry Goffinet en Greco Sitte (Button Sitte ET) werden vierde, Paris Vandousselaere en Cassandra Vd Koutermolen Z (Cascor) vijfde.

Tenslotte zijn ook Pieter Jan Anthonissen met Zerlin M (Berlin) en Vanina Lombard met Icarus Van 't Hof Van Eversem Z (Iron Man Van'T Meulenhof) terug te vinden in de top tien. Ze eindigden respectievelijk achtste en negende.