Bonheiden: Bart Clarys tweede bij de 7-jarigen

Bonheiden: Bart Clarys tweede bij de 7-jarigen

In Bonheiden stonden deze ochtend de proeven voor jonge paarden op het programma. Onze landgenoten lieten van zich horen bij de 5-,6- én 7-jarigen. 

Bij de 7-jarigen was de winst voor Damien de Chambord met Eros des Flagues (Ogano Sitte). Het duo was met 24,49 seconden in de tweede fase de concurrentie te snel af. Bart Clarys zette met Oxygene du Marais DD (Kannan) een tijd neer van 25,96 seconden, wat goed was voor een tweede plaats. De Zweedse Sofia Westborg en Cara 199 (Chap II) zorgden voor girlpower op het podium dankzij een nulronde in 26,87 seconden. 

En over girlpower gesproken; Caro-Belle de Hornois en Oo Seven Vd Molendreef (Jamal vd Heffinck) werden vierde, Cecilie Tofte en Cucaracha (Asparuh) vijfde. 

Tensotte werden Laura Blommaert en Nikita Eindeken Z (Numero Uno) zesde, Gilles Thomas en J. Comghorla Van Beek (Comme Il Faut) zevende, Kevin Spiessens en Estai du Chatellier (Kannan) achtste en Bart Clarys en Ozark Vd Bisschop negende. 

Bij de 6-jarigen was de winst voor Portugal met Francisco Rocha en Lorde Do Belmonte. Hun tijd van 26,79 bleek ruim voldoende voor de overwinning. Jacob Hellström en Cidfire EN (Corporal VDL) werden met 27,39 seconden tweede, voor Kim Thiry die met Livorno vh Beetjen Z (Levisto Z) en 27,41 seconden derde werd. 

De top vijf werd vervolledigd door Max Thirouin met Frenchy Meniljean (Diamant de Semilly) op vier en Guy Janssens met Kasanova Z (Kannan) op vijf. 

Tenslotte werden Chloé Ockerman (Kane), Mike van Belle (Pickachu Vd Rollebeek) en Wout Neven (For Treasure CI Z) respectievelijk zevende, negende en tiende. 

In de rubriek voor 5-jarigen ging de Brit Ronnie Jones met de overwinning aan de haal met zijn paard L'Amour (Arezzo VDL). Zij bleven foutloos in 27,93 seconden. Maud Roosendaal was met Gwen Z (Guidam Shon) en 29,10 seconden iets meer dan een seconde trager en werd zo tweede. De Braziliaan Rodrigo Bass springt met zijn Kannan Dry DB (Kannan) in 29,30 seconden naar de derde plaats. 

Lies Malisart en Quapito (Kannan) werden vierde, voor Caro-Belle de Hornois met Quees van den Dael (Iron Man Van'T Meulenhof). 

Tibo Hendrickx (La Presley Cjs), Judith Lahousse (Qui Beau vh Reigershof) en Nikolas Matthijs (Quelle Dame van de Voorde) werden respectievelijk zevende, achtste en tiende. 


Klik hier voor de resultaten.