BK Jumping: Zorgt Jos Verlooy voor een unicum?

BK Jumping: Zorgt Jos Verlooy voor een unicum?


Het is weer zo ver, traditioneel gaat het Belgisch Kampioenschap Senioren door op het WK Jonge Paarden in Zangersheide. Afgelopen zomer mochten we al ongelofelijke prestaties beleven, met de bronzen medailles op de Olympische Spelen in Tokyo en de bronzen medaille op het Europees Kampioenschap in Riesenbeck. We zijn de voorbije periode al verwend geweest met fantastische resultaten en daar zijn we ongelofelijk trots op!

De Belgische top tekent present op het Belgisch Kampioenschap van 22 tot en met 25 september, waar onze beste Belgische ruiters en amazones zullen strijden voor de prestigieuze titel van Belgisch Kampioen

Zal Jos Verlooy zijn titel voor de derde keer kunnen verlengen? In 2020 mocht hij zich Belgisch Kampioen noemen met Varoune, en ook 2019 was hij de beste op het BK. Het zou een unicum zijn moest Jos ook dit jaar aan de haal gaan met de overwinning, geen enkele ruiter kon zichzelf drie jaar op rij tot Belgisch Kampioenschap kronen. 

Maar Jos krijgt stevige concurrentie, want niet enkel de Olympische ruiters Niels, Pieter en Gregory strijden mee, ook Ludo Philippaerts neemt opnieuw deel aan het Belgisch Kampioenschap. En wie weet heeft Ludo wel zin in een zevende (!) titel, na zijn overwinningen in 1989, 1991, 1995, 1996, 2000 en 2005. Hij is in elk geval recordhouder en is er misschien wel op gebrand om de volgende titel te behalen.

Bron: Paardensport Vlaanderen


Klik hier voor de deelnemerslijst