Berlin Eagles nemen de leiding na eerste ronde Global Champions League Madrid, Pieter Devos bovenaan in individuele ranking

Berlin Eagles nemen de leiding na eerste ronde Global Champions League Madrid, Pieter Devos bovenaan in individuele ranking

Op Spaanse bodem in Madrid werd vanmiddag de eerste manche van de Global Champions League Madrid gereden. Het bleek geen makkelijke opdracht te zijn om het hout onaangeroerd te laten tussen eveneens een zeer sterk deelnemersveld. De Berlin Eagles, bestaande uit Christian Kukuk en Philipp Weishaupt namen de leiding met twee foutloze rondes in een scherpe tijd. 

De Berlin Eagles sprongen naar de leiderspositie in de deze eerste ronde van de GCL. Christian Kukuk kon rekenen op Checker (v. Comme Il Faut 5) om een foutloze ronde neer te zetten in 78,77 seconden. Ook zijn teamgenoot Philipp Weishaupt en Coby (v. Contagio) finishten zonder strafpunten en met een tijd van 76,47 seconden. 

Op twee volgen voorlopig de Rome Gladiators. Pieter Clemens en Crescendo MB Z (v. Clinton) leverde een nul ronde af in een tijd van 76,07 seconden. Fernando Martinez Sommer kon rekenen op Cor Bakker (v. Calandro) om het team eveneens van een foutloze omloop te voorzien in een tijd van 80,69 seconden. 

De Prague Lions bestaande uit Brian Moggre met MTM Vivre le Reve (v. Ustinov) en Sergio Alvarez Moya met Alamo (v. Ukato) eindigden met slechts één springfout. Die werd gemaakt door Sergio Alvarez Moya op de eerste sprong van het parcours. Het team eindigde uiteindelijk op de voorlopige derde plaats. 

Individuele ranking 

Pieter Devos scoorde een voorlopige leiderspositie in de individuele ranking met Mom's Isaura (v. Tinka's Boy). Pieter Clemens en Crescendo MB Z (v. Clinton) volgen op twee. Philipp Weishaupt en Coby (v. Contagio) verzekerden de derde plek. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Anthony Condon (SFS Vincomte) en Isabella Russekoff (Jumpy van de Hermitage). 

Klik hier voor de teamresultaten. 

Klik hier voor de individuele ranking.