Benny Naessens en Pascal van Laethem verzekeren podiumplaatsen in Oudsbergen

Benny Naessens en Pascal van Laethem verzekeren podiumplaatsen in Oudsbergen

Het Sentower Park in Oudsbergen startte haar dag met één CSI1* en één CSI2* rubriek. Onze landgenoten waren in grote getale vertegenwoordigd in de top tien! 

In het CSI2* 1.35m sprong Benny Naessens met Mistral van de Vogelzang naar de derde plaats en moest daarbij twee Britten voor zich dulden. De winst was voor Nathan Bull met Miton van Vrijhern. Hun tijd van 58,79 seconden was voldoende om de concurrentie achter zich te houden. Zijn landgenoot Chloe Asten klopte met Collezione Cesaro Delano af op 59,39 seconden en eindigde daarmee op de derde plaats. 

Louise Losfeld en Fabulous vielen net naast het podium maar eindigde knap vierde, voor de Duitser Maximillian Bremicker met Clementinchen 2. 

In de 1.25m ochtendrubriek weerklonk het Nederlands volkslied dankij Anouk Kort. Ze kon voor de overwinning rekenen op Nixson van HD, die in de tweede fase de finishlijn kruiste op 26,31 seconden. De Finse Jone Illi was met Dolanda slechts vier tienden van een seconde trager en eindigde daarmee op de tweede plaats. Het brons was voor de Belgische Pascal van Laethem met Touquet vh Daalhof en een tijd van 27,35 seconden in de tweede fase. 

Ook de rest van de top vijf kleurde Belgisch dankzij Muriel Igalson met Jaguar vd Hazelarenhoekje op vier en Elke Appeltans met Falve op vijf.

Tenslotte sprong Melanie Gelin met Dream Van Generhese naar de zesde plaats.

Klik hier voor de resultaten.