Benjamin Pieters glundert op Grand Prix Podium Lier!

Benjamin Pieters glundert op Grand Prix Podium Lier!

Twaalf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.45m Grote Prijs in Lier. Vier duo's hielden het foutloos in deze herkansing. Uiteindelijk won Franziska Müller met de 14-jarige Cornado's Queen (Cornado Nrw, fokker: Josef Ruyter). Het Duitse duo bleef ruim vier seconden voor op Benjamin Pieters.

Pieters was de Belgische sterkhouder voor eigen publiek. De Oost-Vlaming volgde op het Grand Prix-podium met de negenjarige BWP-merrie, Okinawa van de Meerhoeve (Dieu-Merci van T&L, fokker: Koen Vehent). Eveneens foutloos vervolledigde Nicolas Pedersen de top drie in het zadel van Tailormade Chacco Coco (Diablo Blanco).


Voor eigen publiek volgde de West-Vlaamse amazone, Chanel de Baets buiten de top drie. Na een foutloze barrage met I Am Elvis (Elvis Ter Putte) verwees De Baets, Killian Norris met Valdez (Verdi TN) naar de vijfde plek. Na één springfout volgde Claire Putters op de zesde plek in het zadel van High Fly Special (Chacc-Blue).


Maverick van Lent is sterkhouder in CSI1* GP


In de 1.30m CSI1* Grote Prijs strandde Maverick van Lent net buiten het podium. Samen met Vienna de Laubry Z (Vigo d'Arsouilles) sprong de Belg foutloos naar de vierde plaats. Proefwinst was er voor Mateusz Tyszko en Lacrima (Canabis Z).


Uitslag 1.45m GP


F. © Danny Apers