Belgische top drie bij de 7-jarigen in Oudsbergen dankzij Baerts, Stegen en Vermeiren

Belgische top drie bij de 7-jarigen in Oudsbergen dankzij Baerts, Stegen en Vermeiren

Ook in Sentower is de competitie weer van start gegaan. De jonge paarden mochten deze voormiddag alvast aantreden. Onze Belgen reden verzamelden hierin topklasseringen! 

Bij de 7-jarigen kleurde het volledige podium Belgisch dankzij. In een omloop met twee fasen over een hoogte van 1.35m was Nico Baerts met Casillias Z en een tijd van 28,12 seconden the man to beat. Thimo Stegen klaarde de klus met Enya Ems van de Padenborre in 29,78 seconden en eindigde daarmee op plaats twee. Dieter Vermeiren mocht dankzij Half A Million 111 Z en een tijd van 29,90 het podium vervolledigen. 

Elke Appeltans en Navajo van de Padenborre eindigden negende, Axel Vandoorne en Novelle vh Eegdeken tiende. 

Bij de 5-jarigen was de winst voor de Britse Faye Sutton. In de tweede fase sprong ze met Billy Hepburn een foutloze ronde in 27,80 seconden en was daarmee Melanie Gelin te snel af. Zij eindigde met Qatar B en 29,01 seconden op de tweede plaats. Het brons was voor Arne van Heel met Tornado W4 en 29,32 seconden. 

De top vijf werd compleet gemaakt door Erwin de Bruin met Cattivo SK op vier en Ada Alette Braaten Johnsen met Etiks It's Eternal op vijf. 

Tenslotte sprong Philip Gysbrechts met Quetzalcoatl vh Witte Huis Z naar de zesde plaats, Gelin nam ook plaats acht voor haar rekening met Freeman Heureka Z

Bij de 6-jarigen was Laura Stotzem de beste Belg op een derde plaats. Met Gina van Berkenbroeck sprong ze in de tweede faze een nulronde in 26,50 seconden. De winst was voor Duitsland dankzij Jordi Sander met Ladylike 73 en een tijd van 25,01 seconden. Het zilver was voor de Britse Elizabeth Baker met Feria de la Perriere en een tijd van 25,94 seconden.

Stotzem eindigde daarnaast ook op plaats zeven met Double Turn Z. 

Klik hier voor de resultaten.