Belgische springduivels stunten in CSIO3* Nations Cup Villamoura!

Belgische springduivels stunten in CSIO3* Nations Cup Villamoura!

Na de eerste omloop stonden de Belgische springduivels op een tweede plaats in de CSIO3* Nations Cup van Villamoura. Uiteindelijk werden de prijzen uitgedeeld na een barrage tussen Groot-Brittanniƫ, Belgiƫ en de Verenigde Staten van Amerika.

Het Britse team sprong naar de gouden medaille. Voor Groot-Brittanniƫ kwam Mark Edwards met Flying Tinker II foutloos naar de winst. Jeroen Appelen vertegenwoordigde de Belgische equipe in de barrage. Appelen en Monte Blue Ps (Monte Bellini) sprongen foutloos door de finish, dan wel bijna twee seconden trager dan Edwards.

De Verenigde Staten van Amerika vervolledigde het podium op de derde plaats na een springfout voor Zayna Rizvi en de Belgisch gefokte, Exquise du Pachis (Vagabond de la Pomme, fokker: Vincent Jourdan).

Belgische power!

Fabienne Daigneux-Lange was richting Portugal afgezakt met een sterke Belgische equipe. Samen met zijn eigen gefokte Tools DW Z (Toulon) bleek Thomas de Wit de Belgische sterkhouder met twee foutloze omlopen. Ook Jeroen Appelen en Monte Blue PS (Monte Bellini, fokker: Paul Schockemƶhle) noteerde een dubbel foutloos parcours.

Zowel Celine Schoonbroodt-de Azevedo met Deesse des Embruns (Mylord Carthago, fokker: Gilles Denizet) en Sacha Beghuin met Elcup van Beek II Z (Elvis Ter Putte, fokker: 't Eirbissemhof) finishten tweemaal met Ć©Ć©n springfout. 

Uitslag