Belgische springduivels knap tweede in CSIO4* Nations Cup finale Warschau!

Belgische springduivels knap tweede in CSIO4* Nations Cup finale Warschau!

Het was een spannende strijd in de Poolse stad, Warschau, maar de Oostenrijkse springéquipe presteerde als nooit voorheen. Met een totaal van nul punten sprong Oostenrijk naar de eindzege en liet zo België en Oekraïne achter zich. De finale telde ook als Olympische kwalificatie voor Parijs!

Drie combinaties noteerden een dubbel foutloze omloop voor de Oostenrijkse equipe. Gerfried Puck loodste de 10-jarige BWP'er, Equitron Naxcel V (Balou du Rouet) foutloos door de finish. Ook Katharina Rhomberg en Cuma 5 (Comme Il Faut) en Max Kühner met zijn 12-jarige Elektric Blue P (Eldorado vd Zeshoek) hielden het foutloos.

Met een totaal van nul punten bleef Oostenrijk voor op het Belgische team. Voor België bleek Wilm Vermeir de sterkhouder. Eerder sprong Vermeir al naar de CSIO4* Grand Prix zege met zijn 14-jarige Joyride S (Toulon). In de Nations Cup noteerde het duo een dubbel foutloze omloop. Gilles Thomas had enkel in de laatste ronde één springfout met Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker). Voor Rik Hemeryck viel er in elke ronde één balk uit de lepels met Navarro van het Eelshof (Jappelloup vh Dauwhof). Verder kwam ook Virginie Thonon met Just The Way (Zirocco Blue vDL) aan de start.

Op het podium volgde Oekraïne met 21 punten.

Uitslag