Belgische pony-combinaties vierde in Nations Cup finale Opglabbeek

Belgische pony-combinaties vierde in Nations Cup finale Opglabbeek

In Opglabbeek bleken de Ierse pony-combinaties onverslaanbaar. Gary Marshall en zijn pony-combinaties wonnen de Nations Cup finale met een totaal van vier punten uit de eerste omloop.

Kian Dore en Sparkling Lackaghmore Joey, Paddy Reape met Fernando en James Derwin met Rincoola Babog noteerden vandaag opnieuw een foutloos parcours. Met zes punten verschil volgden de Nederlandse combinaties op de tweede plaats.

De Nederlandse duo's namen de start met 6 punten uit de eerste ronde. Vandaag wisten Bethany Vos met NAshville B en Ava Eden van Grunsven met Special Lady een foutloos parcours te noteren. Noa Fransen finishte met Pjotr van de Groenheuvel met één springfout. Verder kwam voor Nederland ook Renske van Middendorp in het zadel van Dollar Boy II aan de start.

Groot-Brittannië volgde op de derde plaats met twaalf punten, voor gastland, België dat in totaal 16 punten verzamelde. Voor België wist nationaal kampioene, Laure Tijskens met haar BRP-pony, Navayo een foutloos parcours af te leggen. Marthe-Louize Dieu finishte met Swarovski op vier punten. Verder kwamen Clémentine Lux met Bounty en Robin Vermeir met Kristal Sparkle van Begeveld aan de start.

Uitslag