Belgische paarden helpen Duitsland aan winst in League of Nations! Belgen stellen teleur...

Belgische paarden helpen Duitsland aan winst in League of Nations! Belgen stellen teleur...

De eerste kwalificatiewedstrijd van de nieuwe Longines League of Nations in Abu Dhabi leverde alvast topsport. De Belgen wisten de verwachtingen niet in te lossen. Ondertussen wonnen de Duitsers met dank aan Belgische paardenkracht!

De kick-off van de League of Nations leverde geen topklassering op voor de Belgische equipe! In de eerste omloop wist enkel Gregory Wathelet het foutloos te houden met zijn 14-jarige Ace of Hearts (Aliandro B). Voor zowel Abdel Said (Bonne Amie, v. A Big Boy) als Wilm Vermeir (Iq van het Steentje, v. Toulon) stonden er acht punten op het scorebord. Verder werd het Belgische team bijgestaan door Koen Vereecke en BWP-hengst, Lector van den Bisschop (Bamako de Muze). 

Met dit resultaat kwamen de BElgen niet aan de start van de tweede ronde.

De acht beste teams kwamen in de tweede ronde met drie combinaties aan de start. Met in totaal acht punten over beide omlopen won uiteindelijk het Duitse team de eerste League Of Nations! Jörne Sprehe en Sprehe Hot Easy (Andiamo Z) noteerden als enige een dubbel foutloze omloop. Christian Kukuk en de Belgische hengst, Mumbai (Diamant de Semilly) finishten met één springfout over beide omlopen. Voor David Will en My Prins van Dorperheide (Zilverstar T) was er telkens één springfout. In het Duitse team kwam verder Christian Ahlmann foutloos aan de start met Blueberry (Contrad).

Michael Blake zijn Ierse team volgde met twaalf punten op de tweede plaats. Voor Ierland bleef Richard Howley met Consulent de Prelet Z (Consulent Z) foutloos over beide omlopen. Henrik Ankarcrona en zijn Zweedse equipe vervolledigden de top drie met 20 punten. Voor Zweden bleek Henrik von Eckermann met de 11-jarige KWPN-merrie, Iliana (Cardento) de sterkhouder met een dubbel foutloze omloop.

Uitslag