Belgische paarden eisen podiumplaatsen op in Canada

Belgische paarden eisen podiumplaatsen op in Canada

In het Canadese Vancouver-Langley heeft de Amerikaanse amazone, Ashley Vogel de 1.40m CSI5* rubriek gewonnen met de 14-jarige Zangersheide-merrie, Bellissimo Z. In de 1.50m hoofdrubriek schitterde Bonita vh Keizershof op het podium.

De dochter van Bamako de Muze, uit de fokkerij van Patrick Sebrechts, werd eerder uitgebracht door Patrick en Thibeau Spits. Samen met de Amerikaanse amazone bleef de merrie nipt voor op Ali Ramsay met Conrado 12 (VDL Cardento). De derde trede kwam op naam van Grant Seger en Yoghi FLP (FRH Quaid).

In de CSI2* 1.40m rubriek sprong de Belgisch gefokte, Fasole du Seigneur naar de tweede plek met Alexis Sokolov (USA). De sBs-merrie, uit de fokkerij van Marc Vanlangendonck moest met haar amazone enkel Alison Robitaille met Jikke-Cara (Denzel van 't Meulenhof) voor zich dulden.

Bonita vh Keizershof schittert in 1.50m hoofdrubriek

De 1.50m hoofdrubriek kwam na een barrage met veertien op naam van Daniel Coyle en Gisborne VDL (foto). Samen met de KWPN'er bleef de Ier voor op Ali Ramsay en Leon Otten's gefokte Bonita vh Keizershof (Bustique). De derde plaats kwam op naam van Kara Chad en Quidamo F (Quality).

Na afloop was Coyle vol lof over zijn paard. "Als je hem iets vraagt doet hij het ook gewoon. We starten nog maar op dit niveau, dus hij heeft nog wat leertijd nodig, maar je merkt het dat hij gewoon fantastisch is!" Volgens de Jumpr App noteerde het duo in de 12 internationale wedstrijden van 1.40 - 1.60m een 50% aantal foutloze omlopen. De proefwinst was wel de eerste.

Volledige uitslag