Belgische menners presteren in Kronenberg

Belgische menners presteren in Kronenberg

Dit weekend werd in Nederland de CAI Kronenberg verreden. Ook voor de Belgische menners was dit de eerste internationale wedstrijd van het seizoen. Organisatie en deelnemers kijken tevreden terug, ondanks alle Covid-19 en rhinopneumonie beperkingen.

Later dit seizoen vindt in Kronenberg ook het WK mennen plaats. Van 8 tot en met 12 september 2021 staan de terreinen van Grandorse geheel in het teken van de tweespansport. Deze wedstrijd was dan ook een ideale generale repetitie voor onze tweespanmenners. Onder andere voor Sven Stuyck, die gisteren nog de vaardigheid won met zijn tweespan paarden, was deze wedstrijd een mooi deel van het voorbereidingstraject. Ook de pony’s hebben dit jaar hun WK, dat plaatsvindt in Frankrijk. Voor hen was het de eerste keer dat ook zij welkom waren op de wedstrijd in Kronenberg, nadat jammer genoeg de wedstrijd niet kon doorgaan in 2020 omwille van Corona.


Dit weekend namen onze vierspanmenners Dries Degrieck en Glenn Geerts een rustige start en eindigden op een respectievelijke zesde en achtste plaats.


Bij de 3*-wedstrijd vierspan pony’s wist Tinne Bax wel een podiumplaats te veroveren, zij eindigde op de derde plaats, nadat zij ook al in de dressuurproef en in de behendigheid derde werd. Julien Vanhoenacker beëindigde zijn wedstrijd bij de vierspan pony’s met de verdienstelijke vierde plaats.


En nog beter verging het Pieter Van Den Broeck. Hij veroverde met zijn tweespan pony’s in de 3*wedstrijd de tweede plaats dankzij een mooie dressuurproef.


Een speciale vermelding geven we graag ook nog even aan Esther De Kimpe, die aan haar allereerste internationale eenspanwedstrijd een mooie tweede podiumplaats in de 2*-wedstrijd overhoudt.


bron: KBRSF