Belgische jeugd sterk uit de startblokken in Valkenswaard

Belgische jeugd sterk uit de startblokken in Valkenswaard

De internationale jeugdruiters kwamen vandaag als eerste aan de start bij Tops International Arena. Bij de Young Riders sprongen Vincent Dings en Nikita Cheung meteen op het podium. Proefwinst van het 1.45m parcours kwam op naam van Nicole Lockhead Anderson met Miss Aragona PS (Messenger).

Het Britse duo klokte als enige foutloos af in minder  dan 25 seconden. Vincent Dings volgde met Cream Couleur Z (Cream On Top) op de tweede plaats op ruim één seconde verschil. Voor eigen publiek vervolledigde Nikita Cheung de top drie met onder het zadel Noberlina vd Laarseheide Z (Nabab de Rêve). Enkel de top zes wist de finish foutloos te kruisen.

Net buiten het podium reed Krismar-ruiter, Mathieu Bourdead'Hui met Catch Me P Z (Clinton) naar de achtste plek. 

Clementine Lux scoort bij Children

In de Children rubriek stonden de proeven 1.20m hoog. Amy Helfrich won met PSS CAN (Canstakko) voor de Belgische amazone, Clémentine Lux met Chanel de Virton (Tresor de Virton). Voor eigen publiek werkte Jesse Berkers het podium af met zijn Aragon Happhira (Corland). Net buiten het podium strandde Liv Linssen met Quantas (Quintero) op de vierde plaats voor Clémentine Lux die met haar twee ijzer in het vuur de top vijf afwerkte. Lux plaatste zich op plek vijf met onder het zadel Cash de l'Ecuyer (Cassander C).

Alle uitslagen