Belgische Beau de Laubry levert Staut Wereldbeker winst in Stuttgart!

Belgische Beau de Laubry levert Staut Wereldbeker winst in Stuttgart!

Acht combinaties wisten zich te kwalificeren voor de Wereldbeker manche van Stuttgart. In de 1.60m rubriek sprong Kevin Staut naar de winst met de 10-jarige Zangersheide-ruin, Beau de Laubry Z (Bisquet Balou C vd Mispelaere). Vorige maand won het duo nog de Helsinki Trophy!

De Franse springruiter en de ruin, uit de fokkerij van de Belgische Haras de Laubry, bleven in de herkansing  nipt voor op Harry Charles met Casquo Blue (Chacco-Blue). De Britse jeugdruiter wist eerder deze week al meermaals in de kijker te springen met onder andere de eindwinst in de Masters.

Francois Xavier Boudant en de 12-jarige SF-ruin, Brazyl du Mezel (Haloubet de Gorze, fokker: Lucien Hecht) vervolledigden de top drie. Het Franse paar verwees zo Duits springruiter, Hans-Dieter Dreher met Elysium (VDL Zirocco Blue) naar de vierde plaats. 

Op de vijfde plek volgde de Zwitserse springruiter, Steve Guerdat met onder het zadel de 10-jarige SF-merrie, Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel).

Eveneens geklasseerd sprong Pieter Clemens met de 14-jarige KWPN-ruin, Emmerton (Silvio I) na één tijdsfout in de basis, naar de tiende plek.

Uitslag