Belgisch gefokte Kentucky TMS Z wint Hengstencompetitie Peelbergen

Belgisch gefokte Kentucky TMS Z wint Hengstencompetitie Peelbergen

Op maandag goedgekeurd worden bij het KWPN en dinsdag zegevieren in de Blom hengstencompetitie. Onder Maikel van der Vleuten liet Kentucky TMS Z zien dat hij óók met die voorbereiding kan winnen.

In de klasse Z/ZZ kwamen twaalf hengsten aan de start, twee op 1.35m- en tien op 1.30m-niveau. In de grote piste van het Peelbergen Equestrian Centre plaatsen zeven combinaties zich voor de barrage.

Super instelling
Gister rondde Kentucky TMS Z (Kannan uit Elite van Prinseveld van Toulon) van fokker Tal Milstein, Stal Van der Vleuten en Kees van den Oetelaar met succes de 21-dagentest af in Ermelo, waar hij werd ingeschreven met 82 punten. Dat hij een 9 voor instelling kreeg, maakte hij vandaag volledig waar. In zijn eerste barrage pakte hij gelijk geweldig aan met Maikel en zo zetten ze het snelste resultaat neer.

“Ik heb nog niet eerder snel met hem gereden dus dat hij het zo makkelijk aanpakt, zegt veel over zijn natuurlijke aanleg. Het hele seizoen loopt hij al veel nulrondes en dat is een hele belangrijke kwaliteit. Hij heeft een hele goede instelling en is scherp van nature. Ik zat er nu voor het eerst weer op na het verrichtingsonderzoek maar daar heeft hij duidelijk totaal niks van geleden, ze hebben hem prima in training gehouden”, lacht Maikel.

Op slechts vijfhonderdste afstand volgde een andere lokale favoriet: Pieter Keunen met de Aganix du Seigneur-zoon Lambada Shake AG (uit Grappa AG van Spartacus, fokker Alex Gisbertz). Met veel gemak, vermogen, galop en inzet schudde de hengst twee nulritten op 1.30m-niveau uit zijn mouw en is daarmee voortvarend van start gegaan in deze hengstencompetitie. De winnaar van de Limburgse competitiewedstrijd van vorig jaar, de For Pleasure-zoon For Friendship onder Wesley de Boer, finishte nu na een iets behouden gereden barragerit geheel foutloos als derde.

bron: KWPN.nl