Belgian Stallion Competition: Diamant de Semilly hengsten scoren sterk bij vijfjarigen

Belgian Stallion Competition: Diamant de Semilly hengsten scoren sterk bij vijfjarigen

In het Azelhof in Lier was het zonet de beurt aan de vijfjarige hengsten om hun kwaliteiten te laten zien. En dat deden ze ook uitstekend want op de 72 deelnemers waren er maar liefst 61 foutloos. Deze selectie van jonge springhengsten liet een aantal toppers voor de toekomst zien. We kunnen dan ook hoopvol uitkijken naar de rubriek voor zesjarige hengsten die later vanavond zal plaatsvinden. 

Bamako de Muze hengsten lieten enkele mooie rondjes zien in deze proef voor vijfjarigen. Zo kon Odile Gierech Bombastic des Sequoias Z (Bamako de Muze x Saccor) een foutloze ronde laten zien. Ook de hengst Remus De Muze (Bamako De Muze x Marius Claudius) liet een mooie omloop zien met Aaron Perrin in het zadel. 

Diamant de Semilly werd ook sterk vertegenwoordigd met een heleboel nul combinaties. Onder andere Tim Van Den Broeck en Rockybo Van Het Schaeck (Diamant de Semilly x Nabab de reve) toonde een veelbelovend parcours. Ook de bruine hengst Diassis De Tiji Z (Diamant de Semilly x Cicero Van Paemel) reed met Peter Schollaert in het zadel een mooie foutloze omloop. Dark Diamant Van De Vijfheide Z (Diamant de Semilly x Contender) leverde een sterke omloop af. 

Daarnaast lieten ook een groot deel Dominator 2000 Z hengsten mooie sprongen zien. Zo stuurde Jorik Vervoort Darwin Z (Dominator 2000 Z x Caretano Z) foutloos rond. Steven Van Meersche reed in het zadel van Domingo Van 't Laar Z (Dominator 2000 Z x Calido II) ook naar een kwaliteitsvolle nulronde. 

Klik hier voor de volledige resultaten. 

Foto: Houou Tomita