Belgen sterk vertegenwoordigd in Youngster Tour Bonheiden met Thiry op het podium

Belgen sterk vertegenwoordigd in Youngster Tour Bonheiden met Thiry op het podium

In Bonheiden wordt dit weekend voor de tweede keer op rij op internationaal niveau gesprongen; De dag ging van start met twee rubrieken van de Youngster Tour. In de rubriek voor 5-jarige paarden reed Ronnie Jones naar de overwinning. Zij rekende op l'Amour (v. Arezzo VDL) om in 28,65 seconden foutloos naar de finish te springen. 

Rodrigo Bass volgde op de tweede plaats. Hij liet het hout in het zadel van Kastafiore DB (v. Cascallco) onaangeroerd en klokte af in 29,57 seconden. Maud Roosendaal en Gwen Z (v. Guidam Sohn) namen de derde plaats mee naar huis. Zij slaagden erin om alle balken in de lepels te laten en stopten de chrono na 30,58 seconden.

Rodrigo Bass (Kannan Dry DB) en Nikolas Matthijs (Quelle Dame van de Voorde) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Wout Neven en Qoberlinde van de Kasterhoeve (v. Catoki) konden ook in de top tien tien springen. Andere Belgische klasseringen kwamen van Tibo Hendrickx (La Presley Cjs), Lies Malisart (Quapito) en Guy Janssens (Enegry van't Breezerhof Z).

Bij de 6-jarige paarden was er een Portugese overwinnig. Francisco Rocha reed Lorde De Belmonte (v. Clyde Lvb Z) foutloos rond in 26,54 seconden. Kim Thiry en Livorno van het Beetjen Z (v. Levisto Z) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 27,78 seconden. Voor Max Thirouin en Frenchy Meniljean (v. Diamant de Semilly) was er een derde plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en klokte af in 28,19 seconden.

Guy Janssens (Kasanova Z) en Jacob Hellström (Cifire EN) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Chloé Ockerman (Kane), Rik Nauta (Printer van de Leenwege), Mike van Belle (Pickachu vd Rollebeek), Steven Lefevre (Paola vd Bisschop) en Nick Verlies (Ratina Delta Z) konden zich ook klasseren.

Klik hier voor de resultaten