Belgen springen op het podium tijdens CEI Buch

Belgen springen op het podium tijdens CEI Buch

De eerste Belgische ruiters die internationaal in actie kwamen, waren de endurance ruiters. Enkelen van hen zakten dit weekend af naar Buch in Duitsland om daar een een wedstrijd deel te nemen. 


Vijf Belgische ruiters waren aanwezig bij de hervatting van de internationale sportkalender post Covid-19. Het evenement vond plaats in Buch, bij Ulm, Beieren, dankzij de organisatie van Dr. Ursula Klingbeil, die als geen ander met de verschillende autoriteiten werkte om de 10e editie van haar evenement te handhaven. Het resultaat stond in verhouding tot haar inspanningen. Ondanks een hele reeks preventieve gezondheidsmaatregelen heeft de sport gezegevierd te midden van een geweldige sfeer en royale zonneschijn. Het was geweldig. De Belgische federatie wil mevrouw Klingbeil bedanken voor haar niet aflatende toewijding aan de endurrance sport en deze prachtige en symbolische prestatie.

Bovendien blijft dit weekend meer dan een goede herinnering voor onze federatie, want de zon scheen, maar ook onze Belgen schitterden.Op vrijdag 12 juni tijdens de CEI2* 120 km was het podium 100% Belgisch met 3 van onze ruiters die vanaf de eerste meters samenwerkten en die in dezelfde tijd eindigden aan 16,15 km/u gemiddeld en de laatste lus afwerkten aan 21 km/u. Volgorde van de finishen: 1) Steve Peignat/Essaouira de Madigou; 2) Bruno Van Gestel/Berezig; 3) Karin Boulanger/PH Ibn Jadarah.Op zaterdag 13 juni tijdens de CEI2* op dezelfde afstand is de snelheid van de winnaars gematigder: 15,15 km/u. Julie Schouppe (die haar geeslaagd seizoen 2019 bevestigt) en Perfect finishen op de 2e plaats een halve lengte van de winnaar.In de CEI1* 100 km heeft de jonge en veelbelovende Clara Darmstaedter (14 jaar) haar eerste internationale race voltooid door met een gemiddelde snelheid van 15 km/u, samen met Tawfiq du Courtisot, als 2e te eindigen.

Bron: Equibel