Belgen scoren op eigen terrein in Knokke

Belgen scoren op eigen terrein in Knokke

Ook in de nevenrubrieken tijdens het Knokke Hippique blijkt er geen houden aan de Belgische deelnemers.  Zo won de door DM.Equine-gesponsorde ruiter, Nik Nauta met Lorenzo de Luca's voormalige Limestone Grey (Try-Time) naar de winst in de 1.30m CSI2* rubriek.

Nauta verwees zo de voor Azerbeidjan rijdende Belg, Patrick McEntee naar de tweede plaats. McEntee volgde met Action One Mury Marais Z (Aktion Pur) voor Shari de Laet met Stal Lenssens', Cataleya 3 (Cachas).

Eerder haalde Louis Lambrecht de tweede plaats in de 1.30m CSI2* rubriek met Ziggy Stardust Z (Zandor). Proefwinst kwam op naam van Melanie Cloarec met de SF-meerie, Cartouche de Pleville (Ensor vd Heffinck). Luiz Felipe Neto de Azevedo vervolledigde het podium met Cirimba Z (Cicero Z). Net buiten het podium deelde Caro-Belle de Hornois met Oo Seven vd Molendreef (Jamal vd Heffinck) de vierde plek met Sofia Westborg en Gambia (Cardento).

In de CSI1* 1.25m kwalificatie hield Estelle van Tricht de Belgische eer hoog. De Belgische loodste Camille Demolie's Ferra van den Bisschop (Vigo d'Arsouilles) foutloos naar de derde plek. Proefwinst kwam op naam van Alexis Borrin en de SF-merrie, Utopia Montgothier (Diamant de Semilly). Buiten he podium volgde Juliette Losfeld met Athina Louise Z (Arko III) op de zesde plaats voor Maxine Gaelens met Noblesse Royale (Kannan).

In de CSI1* 1.15m proef moest een Belgisch trio Tara Dow-Rein als winnaar erkennen. De Canadese won met de KWPN-merrie, Hokyra Fortuna (Zambesi TN). Axelle Rowies volgde voor eigen publiek met Serieuse du Rouet (Allegreto) voor Margaux Lowyk met Iliana van de Zuuthoeve (Toulon) en Haras de Laubry-amazine, Stephanie Haelterman. Haelterman deelde de derde plaats in het zadel van Indiana Jones vh Krekelhof (Concorde).

Alle resultaten