Belgen knap tweede in Nations Cup Aken

Belgen knap tweede in Nations Cup Aken

Het was spanning alom tijdens de loodzware Rolex Nations Cup van Aken. In totaal was er 1.000.000 euro te verdelen in deze Landenprijs. Het waren de laatste ruiters die de beslissing lieten vallen wie welke medaille huiswaarts zou nemen. Uiteindelijk won een ijzersterk Duitsland op eigen terrein.

In de tweede ronde kwamen de ruiters in omgekeerde volgorde aan de start. Voor Groot -BrittanniĆ« was John Whitaker met Unick du Francport (Zandor) de laatste starter. Groot-BrittanniĆ« kreeg dan na een pechfout op de stijlhindernis met plank, een totaal van acht punten.


Gregory Wathelet, de rots in de branding voor de Belgische springduivels nam voor BelgiĆ« de laatste start. Samen met zijn imposante Nevados S (Calvados Z) reed de Belg in de laatste lijn Ć©Ć©n springfout. JĆ©rome Guery bleek voor BelgiĆ« de sterkhouder met een dubbele nulronde in het zadel van zijn hengst, Quel Homme de Hus. Ook Nicola Philippaerts zette een sterke prestatie neer. Philippaerts en de Cardento-merrie, Katanga vh Dingeshof reden in de eerste ronde Ć©Ć©n springfout, maar hielden het foutloos in de tweede omloop. Wilm Vermeir zorgde voor het schrapresultaat.


Samen met de 14-jarige Iq van het Steentje (Toulon) reed Vermeir naar een totaal van vijf punten. Zo strandde het Belgische team met acht punten op de tweede plaats. Groot-Brittanniƫ volgde met dezelfde punten op de derde plek.


Duitsland wint in eigen land


De winst bleef na sterke rondes van de thuisruiters in eigen land bij Duitsland. Dit team verzamelde slechts vijf punten over de beide omlopen. Voor het winnende team imponeerde zonder meer Janne Friederike Meyer-Zimmermann met de 10-jarige Messi van 't Ruytershof (Plot Blue). Na haar dubbele nulronde was de winst zo goed als zeker voor Duitsland.  Andre Thieme en DSP Chakaria (Chap 47)  moesten de laatste omloop zelf niet meer starten.


UitslagF. Ā© Holchbecher for Equnews