Belgen afwezig in GP-kwalificatie Opglabbeek, Zangersheide Carlina Z wint

Belgen afwezig in GP-kwalificatie Opglabbeek, Zangersheide Carlina Z wint

In het Sentower Park kwamen 56 combinaties aan de start van de 1.45m GP-kwalificatie. Vijf Belgische combinaties probeerden de overwinning in eigen land te houden, maar geen van hen wist zich te plaatsen. Het podium was wel volledig met onze driekleur gevuld door drie Belgische paarden, met Carlina Z op kop. 

De overwinning was voor de Argentijnse Martin Dopazo die in het zadel van de Zangersheide Carlina Z (v. Chellsini Z) naar de winnende tijd van 65,66 reed. Slechts twintig honderdsten verschil hield Jennifer Hochstadter, winnares van de vorige rubriek, op twee met de Zangersheide hengst Tinka's Hero Z (v. Tinka's Boy), Simon Delestre's voormalige topper. De top drie werd besloten door Derin Demirsoy en de BWP merrie Minuit van het Grootveldhof (v. Emerald), gefokt door Wilfried Dehertoghe.

Jos Verlooy zorgde wel voor een foutloze ronde op de rug van de nog maar negenjarige Oraline van Prinseveld (v. Thunder van de Zuuthoeve) maar kwam bijna tien seconden later over de eindmeet dan de winnende tijd van Dopazo, waardoor hij op negentien strandde. Daarnaast noteerde ook Hannes Symons een foutloze ronde op Mystique vd Middelstede (v. Emerald van 't Ruytershof), zij kwamen iets verder op 28. 

Op plaats vier en vijf zagen we twee Nederlandse paarden terug. De KWPN merrie Jelita C (v. Etoulon) sprong onder Khaled Almobty naar vier, de KWPN ruin Flintstone V (v. Eldorado vd Zeshoek) was met Selina Höger goed voor vijf. 

Volledige uitslag