Bart Clarys blijft Belgische jeugd voor in LR Bonheiden

Bart Clarys blijft Belgische jeugd voor in LR Bonheiden

In Bonheiden werd gisteren de Grand Prix van de CSI2* competitie gesprongen. Het hoofdnummer van de dag vandaag was de 1m45 hoge rankingrubriek die zonet verreden werd. Er werd in twee fases gesprongen en Max Thirouin reed naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Utopie Villelongue (v. Mylord Carthago HN) een foutloze ronde springen in 28,51 seconden. 

Bart Clarys zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij reed Geste van de Vihta (v. VDL Zirocco Blue) naar de tweede plaats door in 29,36 seconden een foutloze ronde te springen. Kim Emmen maakte de top drie compleet. Zij kon in het zadel van Daham (v. Diamant de Semilly) een foutloze ronde springen in 30,12 seconden. 

Voor Evelyne Putters (Eye of the Tiger) en Pieter Kenis (Cold Play) was er een vierde en een vijfde plaats. 

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Kirsten Rombouts (Mowgli KR), Emma Rooms (Toga Ter Wilgen Z), Steven Vermeir (Nikita van de Koekelberg) en Gudrun Patteet (Sea Coast Enjoy Z). 

1m35 CSI2*

Eerder vandaag werd er ook al een 1m35 rubriek van de CSI2* competitie gesprongen. Hier reed Kim Emmen naar de overwinning. Zij kon in het zadel van Diarados Black Diamond (v. Diarado) een foutloze ronde springen in 25,59 seconden. Emmen heeft dit nieuwe talent in eigendom van Bruntwood Stables nog maar pas onder het zadel maar lijkt meteen op de ruin ingespeeld. Jonathan Gordon en Capri (v. Gentleman) eindigden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde achter hun naam noteren in 26,37 seconden. Mathieu Guery was hier de beste Belg. Hij reed Nistria d'O (v. Falco) foutloos rond in 26,52 seconden wat hem de derde plaats opleverde. 

Bart Jay Junior Vandecasteele (Esprit de l'Esprit Z), Pieter Kenis (Lolita de Laubry), Christophe Vadnerhasselt (Gotha de la Brasserie) en Jerome Guery (Nestor de Mariposa) sprongen ook in de top tien.

Klik hier voor alle resultaten