AVEVE Eventing Cup: Genieten van LRV Eventing in Merksplas

AVEVE Eventing Cup: Genieten van LRV Eventing in Merksplas

Prachtig LRV-eventing-weekend! Dat is de kern van de zaak als we een samenvatting moeten maken van twee dagen eventing op de Merksplas-Kolonie-site. De organisatoren herlegden een aantal lussen, fristen de hindernissen fraai op en de zon en het prachtige herfstlandschap deed de rest.

Paarden

In de klasse Zwaar ging de zege naar Sybille de Cartier (LRV Weelde Ravels) met Un de Nanou. Dankzij een foutloos springparcours en foutloze cross-country binnen de tijd, kon ze van de zesde plaats opklimmen naar de eerste. Steven Mariën van LRV Herenthout bleef ook foutloos in wat een pittige cross-country was. Hij kreeg met Noortje van de Wendy Kurt Hoeve (v. Contadoro van de Helle) een fout in het springparcours, wat hem van de vijfde plaats na dressuur, naar de tweede in de eindstand bracht. Sien Kahn (LRV Mol Achterbos) reed naar een derde plaats met Dominant (v. Vainqueur). Gauke Symons (LRV Wuustwezel) reed naar plaats vier, voor Michiel Arnauts (LRV Assent).

In de klasse Midden ging de zege naar een Nederlandse combinatie. Hilde Geerts won met Jumping Special voor de Oost-Vlaamse eventingamazone Lisa Dhaenens (LRV Gavere) met haar Borushka (v. Lord Z). Frederic Delmotte (LRV Merelbeke) reed naar plaats drie met Jamaica vd Bisschop (v. Ogano Sitte).

In de ringen van de klasse Licht was er goud voor Sanne Soetemans (LRV Grobbendonk) met Kulderzipken van ’t Kerstenhof (v. Thunder van de Zuuthoeve), Hanne Simons (LRV Bocholt) met G-Day vh Bareelhof (v.Takashi van Berkenbroeck) en Calle Poelmans (LRV Vorselaar) met Inch van het Straeteneinde (v. Irish Taxi XX)

Pony’s


In Reeks 5 bij de pony’s was er goud voor Oliver Sels van LRV Zoersel (foto bovenaan) met Kyris van Orchid’s (v. Kanshebber) na een sterke dressuurproef en een foutloze cross en foutloos springparcours. Eline Verhoeven (LRV Merksplas) en haar Tucker reden naar de tweede plaats voor Hortence De Cleene (lRV Kallo) met Shanouk.

In reeks 4 ging de eerste plaats naar Kato Van Elsen (LRV Herenthout) met Quepassa van de Risten. Xander Smet (LRV Kieldrecht – Vrasene) en Victor reden naar plaats twee, voor Renée Van Mieghem (LRV Sint-Gillis-Waas) met Picasso Drum vh Juxschot.

In reeks drie waren er overwinningen voor Maya Kinable (LRV Genk) met Wannes, Kato Wijndaele (LRV Kerksken) met Joly’s Loreke, Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Chilli Pepper en Charlotte Godrie (LRV Broechem) met Ratina.

In Reeks 2 was er goud voor Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Ten Ankers Freeanca. Lieselot Kooremans (LRV Merksplas) reed met Rocky naar de tweede plaats, voor Améline Van Gompel (LRV Zoersel) met Parmante.

In reeks 1 ging de zege naar Yana Vissers (LRV Arendonk) met haar pony Toontje. Marie Wijndaele (LRV Kerksken) pakte zilver met Tweety. Brons ging naar Annelien D’hooghe (LRV Opwiijk) met Suzy Q.

Bron: LRV