Ashlee Bond is iedereen te snel af in Spruce Meadows. Conter twaalfde

Ashlee Bond is iedereen te snel af in Spruce Meadows. Conter twaalfde


De eerste dag van het Spruce Meadows 'North American' Tournament begon op woensdag met een natte en regenachtige ochtend, hoewel het koude en vochtige weer geen effect had op de Israëlische Ashlee Bond en Contefina LVF (Contefino x South Pacific).


 

Een groot aantal van meer dan dertig paard-ruiter combinaties kwam vandaag in actie voor de 1.45m Trimac cup, over een parcours ontworpen door FEI parcoursontwerper Peter Grant (CAN). De wedstrijd bestond uit één ronde met 11 hindernissen en een toegestane tijd van 75 seconden. 

Bond en Contefina LVF navigeerden het parcours met gemak door de regen, en begonnen zo met een geweldige ronde aan de laatste week van de September Series wedstrijden op Spruce Meadows. Dit is de eerste FEI 5* overwinning voor Bond tijdens de September Series, hoewel ze al heel wat wedstrijden in de prijzen heeft gereden. De overwinning van vandaag moet Bond wel enthousiast hebben gemaakt voor de rest van de competitie, met nog veel meer kansen voor haar om de winnaarscirkel te betreden in de internationale ring.

Bijna twee seconden achter Bond volgde Katie Laurie (AUS) op Cera Caruso (Casall x Capone), terwijl de derde plaats ging naar Brian Morton (CAN) op Cadillac (Corlensky G x El Bundy I) die vier seconden langzamer was dan de winnaars.De eerste dag van de Spruce Meadows 'North American', gepresenteerd door Rolex, begon met een overwinning van Jordan Coyle (IRL) en Ariso (Casall x Contender) in de TC Energy Cup.

Voor Zoe Conter was er in deze rubriek een twaalfde plaats. Zij kreeg met Dawa de Greenbay Z één puntje voor tijd. 

Het 1.50m parcours, ontworpen door Peter Grant (CAN), had een toegestane tijd van 76 seconden over een parcours van 505m. Acht paarden en ruiters kwalificeerden zich voor de barrage, die een toegestane tijd van 53 seconden had. Vier atleten bleven foutloos: Carlos Hank Gueirrero (MEX), Nayel Nassar (EGY), Matthew Sampson (GBR), en natuurlijk Coyle. De snelste was Coyle die een tijd van 38,94 neerzette en daarmee Matthew Sampson (GBR) en Ebolensky (Clinton x Heartbreaker) met 1,83 seconden versloeg. De derde plaats ging naar Nayel Nassar en Coronado (Cassini I x Acord II), terwijl Carlos Hank Gueirrero vierde werd met H5 Jemousin van den Dael (Vivaldi du Seigneur x Lipton). 

Hoewel de bodem de hele dag goed standhield tegen de gestage regenval, werden veel ruiters afgeleid door de regen. Coyle had echter niet veel last van het drassige weer. "Ik vind de regen niet erg, ik kom uit de regen," vertelde hij de verslaggevers glimlachend. Na zijn overwinning sprak hij meer over zijn eerdere prestaties op Spruce Meadows. "Vorig jaar, of twee jaar geleden, toen ik hier was, zei ik 'Als je de eerste dag niet wint, kun je ze niet allemaal winnen', en ik had het geluk om ze dat jaar allemaal te winnen."
Bron: Persbericht