Andres Vereecke niet te kloppen in 3* 1.30m van Lanaken

Andres Vereecke niet te kloppen in 3* 1.30m van Lanaken

Op de Z-Tour in Lanaken vormde de CSI3* 1.30m proef de slotrubriek van de dag. Andres Vereecke wist tussen een sterk deelnemersveld zich te onderscheiden en de winst mee naar huis te nemen in deze proef die rechtstreeks tegen de tijd werd gereden. 


Andres Vereecke reed in het zadel van Basha (v. Larimar) in 58,56 seconden naar de eerste plaats. Kim Emmen werd hiermee van de overwinning gehouden en eindigde tweede. Zij kon rekenen op Farah (v. Arezzo VDL) om in 59,14 seconden over de finish te rijden. Linus Herzig en Greyson PH (v. Cardento) verzekerden brons met een tijd van 61,64 seconden. 

Lilly Johansson (Grc Paris) nam genoegen met de vierde plek. Louis Wood (Condor du Tyl) verzekerde de vijfde plaats. 

Tenslotte waren er nog andere Belgische klasseringen voor Yves Vanderhasselt (Trixie Z), Frederic Vernaet (Okina van de Bien), Damien Haelterman (Edison de Hus), Louise Losfeld (Hamilton) en Anthony Wellens (Olivia Vls). 

Belgen bezetten klassement bij de 7-jarigen

Bij de zevenjarige paarden kregen de ruiters een 1.30m parcours voorgeschoteld die ze rechtstreeks tegen de tijd moesten afleggen. Deze keer waren er geen top vijf plaatsen voor de Belgen, maar wel een heleboel klasseringen. Die waren er voor Jens Filippusson (Chuck Marienshof Z), Vincent Lambrecht (Philemon Van T&L), Karen Oris (Panter Jvh), Francois Jr Mathy (First de La Semois), Ann Carton-Grootjans (Judine van de Kapel), Yves Vanderhasselt (Pikachu Vitseroel) en tot slot nog voor Gilles Dunon (Pryor). 

Klik hier voor de resultaten.