Andres Vereecke 'in the mood' met winst in hoofdnummer Sentower Park

In Sentower Park werd zonet het hoofdnummer van de dag gesprongen: een 1m40 rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. De winst ging naar Andres Vereecke. Hij reed In The Mood (v. Winningmood) naar de finish in 60,89 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels.

Marcus Ehning reed Cristy (v. Canturo) foutloos rond in 63,03 seconden. Dit leverde hem de tweede plaats op. Kaya Lüthi en Quintana Roo 2 (v. Quintero) reden naar de derde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde en stopten de chrono na 64,52 seconden.

Sophie Hinners reed First Class (v. Amadeus) naar de vierde plaats. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 65,21 seconden.  John Steeghs reed Google (v. Eldorado vd Zeshoek) naar de vijfde plaats door in 65,56 seconden een foutloze ronde te springen.

Andere Belgische top tien klasseringen waren er voor Laurens Houben (Cap 4) en Patrick Jonckmans (Kamiel van het Langwater). Andres Vereecke (d'Artagan RR), Mathieu Bourdead'hui (Toronto Z) en Christophe Vanderhasselt (Angelika Hero Z) konden zich ook klasseren op respectievelijk de elfde, twaalfde en dertiende plaats.

Klik hier voor de resultaten

Gezien het hoge aantal deelnemers, werd er met twee klassementen gewerkt. In het tweede deel ging de overwinning naar Felix Hassmann. Hij reed Sig Captain America (v. Captain Fire) foutloos naar de finish in 62,82 seconden. Thibeau Spits eindigde hier op de tweede plaats in het zadel van de Zangersheide hengst Virocondo Z (v. Va-Vite). Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 64,14 seconden. Jens Vandenberk en Juan Le Loca-M (v. Chopin van het Moleneind) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 64,92 seconden.

Felix Hassmann (Carreras 12) en Emma Bocken (Sambuca) vervolledigden de top vijf. Zij reden exact dezelfde chrono wat ervoor zorgde dat ze de vierde plaats deelden.  Maikel van der Vleuten eindigden met Snoes (v. Clarimo) net buiten de top vijf op de zesde plaats.

Marinus den Doelder (Sanvaja), Simon Prouve (Milow-Prova) en Tim Prouve (Echos Son Z) klasseerden zich ook.