Amerikaanse springruiter Kocher verdacht van gebruik elektrische sporen

Amerikaanse springruiter Kocher verdacht van gebruik elektrische sporen


De Amerikaanse springruiter Andrew Kocher wordt verdacht van het gebruik van elektrische sporen. Verschillende foto’s lijken dat inderdaad aan te tonen. De Franse website Grandprix onderzocht de zaak. Kocher zelf onthoudt zich van commentaar.


Een paar dagen geleden werd GRANDPRIX benaderd door een informant die het gebruik door Kocher afkeurde van een apparaat dat de integriteit van zijn paarden ernstig schaadde. Met dit systeem zou de ruiter via de sporen elektrische schokken naar de flanken van zijn paard kunnen sturen door middel van een commando dat in de palm van de hand is geplaatst en bestuurbaar is door middel van een drukknop. Deze laatste zou stroom sturen door draden verborgen in de broek van de ruiter, die uiteindelijk aan het einde van de sporen zouden lopen. Gegrepen door pijn, voelt het dier zich dan gedwongen vooruit te gaan. Deze manoeuvre kan bijvoorbeeld een koppig paard dwingen om over een obstakel te springen.


De klokkenluider heeft GRANDPRIX een video gestuurd waarin de werking wordt uitgelegd van een apparaat waarvan hij beweert dat het stroom opwekt. Na kennis te hebben genomen van de verdenkingen met betrekking tot Andrew Kocher, onderzocht en ontdekte de redactie verschillende foto’s van de Amerikaan. Uit die foto's bleek dat hij inderdaad een dergelijke drukknop in zijn hand zou kunnen hebben, met rechts een kabel rond de pols.

Kocher wilde zelf niet reageren.


 Bron: nieuws.horse