Alexander Housen scoort sterk in 1.30m proef van Opglabbeek

Alexander Housen scoort sterk in 1.30m proef van Opglabbeek

In het Sentower Park werden zonet de twee laatste rubrieken van de dag gereden. De Belgen waren in goede vorm en behaalden in zowel de 1.30m als de 1.15m proef top vijf klasseringen. 

In de CSI2* 1.30m proef was het Alexander Housen die voor de beste Belgische prestatie zorgde. Hij reed met Hoznayo (v. Classido) naar een tweede plaats in 26,31 seconden in de tweede fase. Hiermee moest Housen Pius Schwizer voorlaten. De Zwitser reed met Diane de Launay (v. Rock 'N Roll Semilly) de winnende tijd van 24,56 seconden. Aurore Christen vervolledigde het podium met Uniflore Minotiere (v. Luccianno) in een tijd van 26,43 seconden. 

Caroline de Laet (Ola Kala de Regor) kon voor een Belgische vierde plaats zorgen. Ulrich Hensel (Lopez H) nam genoegen met een vijfde plaats. 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Jerome Schmidt (Elektra Van Schuttershof), Gregory Wathelet (Felidae), Lien van Ende (Curiosity), Nico Baerts (Mowgli du Sasiana), Melanie Gelin (Cayeto Z), Eva Jennen (Valuas Vd Horst Z) en Bjorn Vandenbossche (Gangster d'Amour). 

Klik hier voor de resultaten. 

In de CSI1* 1.15m rubriek zorgde Dorien Christiaens voor de beste Belgische prestatie. Met de ruin Eldo van de Helle (v. Eldorado van de Zeshoek) reed ze naar een tweede plaats op het podium in 29,49 seconden. De overwinning was voor Gitte Dahl. Zij kon rekenen op Hecas Cartano (v. Carrico) om de winnende tijd van 28,27 seconden te noteren. Anne-Charlotte Bogh Sorensen en Caipirinha 94 (v. Calido I) vervolledigden het podium in een tijd van 29,52 seconden. 

Niels Fockaert (Pippilotta Vds) zorgde voor een Belgische vierde plaats. De Ier Niamh Hanley (Showoff af Z) werd vijfde. 

Klik hier voor de resultaten.