Abdullah Al Sharbatly herwint zijn titel in Asian Games!

Abdullah Al Sharbatly herwint zijn titel in Asian Games!

Abdullah Alsharbatly heeft opnieuw de gouden medaille gewonnen tijdens de individuele kampioenschappen van de Asian Games. IN Hangzhou sprong Alsharbatly, na zes foutloze omlopen, naar het goud met Skorphults Baloutendro, Eerder won de ruiter de titel al in 2014.

Samen met de Verenigde Arabische Emiraten won Alsharbalty eerder deze week ook al de gouden team medaille. Op het podium werd de springruiter opgevolgd door Omar Aljneibi met zilver en Abdullah Almarri met goud.

"Mijn volledig team bestaat uit kampioenen," zegt Alsharbatly na afloop. "Ik ben echt trots op wat we deze week hebben gepresteerd. We tonen dat we klaar zijn voor meer!"

"Mijn volgende doel is de Wereldbeker finale in Saoudi Arabië en nadien de 2024 Olympische Spelen. Ik ga voor goud! In Londen (Olympische Spelen in 2012, nvdr.) won ik de bronzen medaille, nadien het zilver tijdens het WK in Kentucky, dus ik moet me focussen op het goud in Parijs."

"Deze week heeft het Aziatische continent laten zien dat ze klaar zijn om de paardensport te omarmen. De Chinese federatie heeft een prachtige organisatie neergezet die echt sterkte en hoop toont voor de toekomst!"