Abdel Said wint 5* afsluiter van de dag in Valkenswaard

Abdel Said wint 5* afsluiter van de dag in Valkenswaard

Op de graspiste bij Tops International Arena sprongen de 5* ruiters zonet de hoofdproef van de dag over een hoogte van 1.50m. De overwinning ging hier naar Abdel Said, die de 12-jarige vosmerrie Arpege du Ru (Apache d'Adriers) in een knallende tijd van 63.41 seconden foutloos naar de eerste plek stuurde.

Het zilver mocht worden overhandigd aan Daniel Deusser op de rug van de BWP merrie Kiana van het Herdershof (Toulon). Deusser haalde het voor landgenoot Christian Ahlmann en de bruine Holsteiner hengst Calvino (Castelan II).

Op vier plaatste Olivier Robert zich met Vivaldi des Meneaux (Chippendale Z), gevolgd door Piergiorgio Bucci en Emeralds Dream (Emerald).

Uitslag CSI5* 1.50m

Lio Lamers rijdt naar 2e plek in CSI1* 1.35m

In de proef voorafgaand aan het hoofdnummer wist Lio Lamers een knappe zilveren medaille in de wacht te slepen met Charming Edition (Namelus R). Het duo moest enkel Cassidy Rein en Escorial K (Chaccos' Son) laten voorgaan, die als enige onder de 60 seconden konden duiken. Het brons werd voor eigen publiek gewonnen door Siebe Leemans op de rug van Plopsa Blue Z (Plot Blue).

Nick Vrins zet beste Belgische resultaat in CSI2* 1.35m

De laatste proef van de dag in Valkenswaard werd gewonnen door Bas Moerings en Kivinia (I'm Special de Muze). Zilver ging naar Edoardo Alain Dubois met Blue Ivy (Balou du Rouet), en de top drie werd afgesloten door de Amerikaanse Anna Dryden op Didi (Diarado).

Het beste Belgische resultaat werd hier neergezet door Nick Vrins, die de bruine hengst Alaska Z (Utrillo vd Heffinck) naar een achtste plaats stuurde.