Abdel Saïd voor België op één in CSI5*

Abdel Saïd voor België op één in CSI5*

In de eerste vijfsterren-rubriek deze vrijdag was de overwinning voor Abdel Saïd. Saïd kon in het zadel van Bandit Savoie (v. Qlassic Bois Margot) de tijd van Roger Yves Bost verbeteren.

Saïd en de elfjarige ruin konden de tijd in de proef tegen de klok op 64.35 zetten. Geen enkele combinatie na hen deed nog beter en zo nam het duo de winst. 

Even leek de overwinning naar Frankrijk te gaan met Roger Yves Bost aan de leiding. Hij reed Urane (v. Miami de Semilly) naar een tweede plaats in 64.63. De derde plaats was eveneens voor een Belgische combinatie. Thibeau Spits en Juragold Bormes (v. Contact van de Heffinck) eisten hun plek op het podium op met 64.94 op de klok. 

Het nieuw gevormde duo Jérôme Guery met Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck) lijkt elkaar goed gevonden te hebben, zij eindigden vierde in deze rubriek. De vijfde plaats ging naar de Zwitserse Bryan Balsiger en Chelsea Z (v. Chellano Alpha Z). 

Volgende Belgische combinaties wisten zich ook nog te plaatsen: Thierry Goffinet, Gregory Wathelet en Jordy van Massenhove.

Volledige resultaten