Steve Guerdat steekt Pieter Devos voorbij in Wereldbekerranking na Basel

Steve Guerdat steekt Pieter Devos voorbij in Wereldbekerranking na Basel

Pieter Devos stond lange tijd aan de leiding van de tussentijdse wereldbekerranking jumping. Na de laatste manche in Mechelen wist onze landgenoot zijn eerste positie ook aan te houden. Na de manche in het Zwitserse Basel van vandaag, moet Devos echter een stapje opzij zetten voor thuisruiter Steve Guerdat. 

Pieter Devos houdt nu trots stand op de tweede plaats met 70 punten. Hiervan verzamelde hij er vandaag 15. Guerdat, aan de slag op eigen bodem, kon 20 punten verzamelen en neemt de leiding over met een totaal van 75 punten. Na Mechelen stond hij nog tweede met 55 punten. De Italiaan Emanuele Gaudiano behoudt zijn derde plaats met 55 punten. 

De vierde plaats is nog steeds in handen van de Brit Scott Brash. Hij staat met 49 punten drie punten voor op Marcus Ehning, die de vijfde plaats overneemt van Martin Fuchs. Deze laatste zakte naar de zevende plaats. 

De eerstvolgende Belg in de ranking is Niels Bruynseels. Met 30 punten staat hij vijftiende, dat is een stevige sprong van 10 plaatsen omhoog na Mechelen. Jos Verlooy zakt van plaats 17 naar 19. Wilm Vermeir ruilt de 21ste plaats in voor de 22ste, Celine Schoonbroodt zakt van haar 21ste plaats naar 24.

Klik hier voor de volledige ranking. 

Prix du Vainqueur 2020

De beste ruiter van dit concours was de Ier Denis Lynch met een totaal van 718 punten. Zijn beste rubrieken waren het 1,55m op vrijdag en het 1,60m vandaag. In deze proeven verzamelde hij 180 punten. Penelope Leprevost werd tweede, zij piekte met 172 punten in het 1,55m op vrijdag. Nederlander Bart Bles schitterde als derde met 688 punten. Hij greep in het 1,55m van vrijdag 164 punten. 

Pieter Devos werd negende. 

Klik hier voor de volledige ranking.