Jérôme Guery neemt de leiding in bijna volledig Belgische top vijf van CSI2* GP Sentower Park

Jérôme Guery neemt de leiding in bijna volledig Belgische top vijf van CSI2* GP Sentower Park

In het Sentower Park eindigde zonet de CSI2* 1,45m LR Grand Prix. Jérôme Guery kwam als winnaar uit de bus met de twaalfjarige Diego (Verdi). Gregory Wathelet en Spike vd Withoeve (Sting vd Withoeve) volgden op het podium. 

QUICK RESULT

1. Jérôme Guery - Diego
2. Ivan Dalton - Ajaccienne
3. Gregory Wathelet - Spike vd Withoeve


Vijftien combinaties keerden terug in de ring voor de barrage. Negen hiervan bleven foutloos, en dus moest er snel gereden worden om kans te maken op een toppositie. De gouden plaats ging uiteindelijk naar Jérôme Guery met Diego voor ons land. In 38,98 seconden bewees het duo zich bijna een volledige seconde sneller dan de Ier Ivan Dalton. Hij finishte in 39,74 seconden met de Selle Françaismerrie Ajaccienne, een dochter van Calvaro FC. Gregory Wathelet stuurde zijn Zangersheideruin Spike vd Withoeve in 41,04 seconden naar het brons. 

Ook de vijfde plaats ging naar ons land. Gudrun Patteet en Sea Coast Pebbles Z (Picasso) waren in 42,15 seconden een kwart seconde trager dan de Duitse Katrin Eckermann met Caleya (Calido I). 

Ugo Berrittella viel met Utah vd Rock (Limbo) net buiten de top vijf en werd zesde in 43,5 seconden, Pieter Clemens stuurde Horizon de Regor (Obourg) naar de achtste plaats. Nico Baerts volgde hem met D (Douglas) als negende. De tiende plaats ging naar Bart Clarys met Joie de Toulon (Toulon). 

Klik hier voor het volledige resultaat.