Deusser & Killer Queen VDM winnen GP van Al Shaqab, Nicola Philippaerts op 5

Deusser & Killer Queen VDM winnen GP van Al Shaqab, Nicola Philippaerts op 5

In de CHI Al Shaqab Grand Prix vandaag regende het grote namen in de startlijst. Daniel Deusser won met Killer Queen VDM, Christian Ahlmann stuurde Dominator 2000 Z naar de top vijf. Ook Nicola Philippaerts pikte een top 5-klassering mee. 

QUICK RESULT

1. Daniel Deusser - Killer Queen VDM
2. Max Kühner - Elektric Blue P
3. Roger Yves Bost - Sangria du Coty


 In deze prestigieuze Grand Prix verscheen de ene na de andere grote naam van de show jumpingwereld in de piste. In de barrage zagen we acht ruiters terug: Scott Brash, Nicola Philippaerts, Julien Epaillard, Maurice Tebbel, Daniel Deusser, Roger Yves Bost, Christian Ahlmann en Max Kühner. De overwinning ging uiteindelijk naar Daniel Deusser met Killer Queen VDM, een tienjarige BWP-merrie van Eldorado vd Zeshoek x For Pleasure. In 38,9 seconden konden ze de snelste foutloze tijd neerzetten en gingen zo met de hoofdprijs van 135 300 euro aan de haal. Eén andere ruiter was sneller: Julien Epaillard en Alibi de la Roque (Mylord Carthago) finishten in 38,75 seconden, maar vier strafpunten stuurden het Franse duo naar de zevende plaats. 

Oostenrijker Max Kühner vertrouwde dan weer op de Deens gefokte Elektric Blue P, opvallend genoeg eveneens een nakomeling van Eldorado vd Zeshoek. Zij grepen het zilver in 39,39 seconden. Roger Yves Bost en Sangria du Coty (Quaprice Bois Margot) snelden naar het brons in 39,68 seconden. 

Op de vierde plaats eindigde vervolgens Christian Ahlmann met het zwarte fenomeen Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly). Zij waren in 39,9 seconden precies 0,21 seconde sneller dan Nicola Philippaerts met zijn Cardento-dochter Katanga vh Dingeshof. 

Niels Bruynseels en Delux van T&L (Toulon) raakten weliswaar niet in de barrage, maar werden verdienstelijk twaalfde en grepen zo ook in de prijzenpot. Gregory Wathelet en Picobello Full House ter Linden Z (Forever d'Arco ter Linden) volgden op plaats 14.