Vereecke schrijft nu ook rankingrubriek op zijn naam

Vereecke schrijft nu ook rankingrubriek op zijn naam

In Oliva werd net het hoogtepunt van de dag verreden: de LR van de Gold competitie die over een hoogte van 1m45 gesprongen werd. Van de 76 startende deelnemers, konden er 16 een foutloze eerste ronde springen. Een druk bezette barrage moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. 

Die winnaar werd nog maar eens een Belgische ruiter: Andres Vereecke kon met Diadarco van Evendael Z (v. Tlaloc M) de nul behouden en klokte af in 36,17 seconden. De tweede plaats was voor Michael Pender. Hij kon met Hhs Calais (v. Cavalier Royale) een foutloze ronde springen en finishte in 36,41 seconden. Victor Bettendorf en Catapulte de La Roque (v. Quaprice Boimargot Quincy) vervolledigden het podium na een foutloze barrage in 36,70 seconden. 

Adeline Hecart (Pasha du Gue) en Anastasiya Bonadarieva (Spartakus Pkz) vervolledigden de top vijf.

1m20 BRONZE

Eerder vandaag sprong Yana Jansegers ook al in de spotlight. Zij reed Orlando van de Afspanning (v. Kartouzo van't Kathof) naar de finish in 36,36 seconden. Dat leverde haar de vierde plaats in deze twee-fasen-rubriek op. Alejandro Alvarez Gutierrez en Califa SQ (v. Tiniho) sprongen naar de overwinning. Zij konden de nul behouden en stopten de chrono na 28,36 seconden. Christophe Montre en Ultamondaine Treize (v. Mr. Blue) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 30,35 seconden. Heinz Koella en Cosima 224 (v. Continio) maakten de top drie compleet.

Svitlana Vinnichenko en Kleo Pkz (v. Kalaska de Semilly) vervolledigden de top vijf op de vijfde plaats.

1m20 SILVER

In de Silver competitie kon Joanne Mcglory naar de overwinning rijden. Zij was de snelste in deze speedrubriek in het zadel van Calimera (v. Conthargos) en finishte in 61,92 seconden. Ze was hiermee de duidelijke winnares; De tweede plaats ging naar België: Fabienne Daigneux-Lange reed Urfee des Luthiers (v. Heartbreaker) foutloos naar de finish in 65,32 seconden. Harry Allen en It's Me des Saules (v. Best of Nec) vervolledigden de top drie. Zij kwamen niet in de buurt van het hout en finishten in 65,41 seconden. 

Paul Lescaillet (Darling de Riverland) en Paul Escaillet (Darling de Riverland) vervolledigden de top vijf.