Suus Kuyten's Top Contender overleden na Ranking rubriek. "Dit is hartverscheurend"

Suus Kuyten's Top Contender overleden na Ranking rubriek. "Dit is hartverscheurend"

Op haar sociale media heeft Suus Kuyten het overlijden van Top Contender (Lauriston) aangekondigd. "R.I.P Top Contender, We will miss you," laat de amazone weten.

Gisteravond kwam Wiering nog aan de start met de zoon van Lauriston tijdens de internationale wedstrijd in Exloo. Het paar noteerde een negende plaats. Recent sprong het duo nog in de prijzen in Valkenswaard, Ommen, Houten, enz.

Eerder dit jaar zat ook Suus Kuyten nog in het zadel. "Dit is heel heftig. Top Contender sprong super in de Ranking op donderdag. Tijdens het verlaten van de piste stuikte hij in elkaar. We vermoeden dat het een hartaanval is."

Verder onderzoek moet uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is. "Hij was echt een super fijn paard," voegt Suus toe. "Dit is de andere zijde van de medaille. Paarden en onze sport is het mooiste wat er is, maar dit is hartverscheurend."

Ruim een jaar geleden had Suus Kuyten de vijftienjarige EFS Top Contender aangeschaft. De zoon van Lauriston had al op 1.60m niveau gepresteerd en was eerder te zien onder het zadel van Athina Onassis, Michael Duffy en Roberto Previtali.

F. ©  FotoTrailer - op vraag