Steve Guerdat wint 1.70m Rolex Grand Prix Spruce Meadows

Steve Guerdat wint 1.70m Rolex Grand Prix Spruce Meadows

Na een waanzinnige en loodzware 1.70m Grote Prijs van Spruce Meadows snelt Steve Guerdat naar de winst met Venard de Cerisy (Open Up Semilly). Enkel dit duo wist over beide omlopen het hout in de lepels te houden.

Guerdat en de 12-jarige SF-ruin wisten zo Kent Farrington met Gazelle (ex. Gazelle ter elzen) op afstand te houden. De Amerikaan en de 15-jarige BWP-merrie uit de fokkerij van Werner Heuninckx noteerden in de eerste ronde een springfout en hielden het foutloos in ronde 2.

McLain Ward volgde op de derde plaats met Kasper van Het Hellehof (Emerald). Ook dit duo sprong één balk uit de lepels in de eerste ronde en hield het foutloos in de tweede.

Net buiten het podium volgde Rowan Willis met onder het zadel Blue Movie. Voor eigen publiek vervolledigde Mario Deslauriers het podium in het zadel van Bardolina 2 (Clarimo). Ook Zoe Conter kwam aan de start met haar vertrouwde Davidoff de Lassus. In deze loodzware Grote Prijs sprong Conter met twee springfouten naar de zeventiende plaats.

Guerdat volgt nu Max Kühner op als Rolex Grand Slam winnaar.

Uitslag