St Tropez Pirates (Pieter Devos & Edwina Tops-Alexander) grijpen zilver in GCL Parijs

St Tropez Pirates (Pieter Devos & Edwina Tops-Alexander) grijpen zilver in GCL Parijs

In de tweede GCL-wedstrijd van Parijs hebben de St Tropez Pirates, Pieter Devos en Edwina Tops-Alexander, de tweede plaats gegrepen. Individueel werd Gregory Wathelet de beste Belg. 

QUICK RESULT

1. Miami Celtics - 2 strafpunten, 147,87 seconden
2. St Tropez Pirates - 4 strafpunten, 143,07 seconden
3. Shanghai Swans - 5 strafpunten, 137,98 seconden


De Miami Celtics, Jessica Springsteen en Shane Breen, wonnen met twee strafpunten voor tijd. Beide ruiters maakten namelijk een tijdsfoutje in de tweede ronde. Springsteen rekende op de twaalfjarige RMF Zecilie (Acolord), BWP'er Ipswich vd Wolfsakker (Carembar de Muze) stond paraat voor Breen. 

Edwina Tops-Alexander, teamgenote van Pieter Devos, maakte met Veronese Teamjoy (Toulon) een balkfoutje in de tweede ronde, Pieter Devos stuurde Espoir (Surcouf de Revel) foutloos doorheen deze ronde. Met Claire Z (Clearway) bleef hij in de eerste ronde al foutloos. 

De Shanghai Swans, Daniel Deusser, Peder Fredricson en Kim Emmen, eindigden als derde met 5 strafpunten. In deze tweede ronde verschenen enkel Deusser en Fredricson in de ring. Deusser bleef foutloos met BWP-merrie Jasmien vd Bisschop (Larino), ook Fredricson loodsde H&M Christian K (Namelus R) zonder fout door het parcours. 

Individueel

In de individuele ranking ging de overwinning naar Italiaan Lorenzo de Luca met Soory de l'Hallali. Deze dertienjarige Selle Françaismerrie finishte in 65,74 seconden, een fractie van een seconde sneller dan Margie Goldstein-Engle met Dicas (Diarado). Kevin Staut en BWP'er For Joy van 't Zorgvliet (For Pleasure) grepen brons voor Frankrijk. Peder Fredricson werd vierde, Christian Ahlmann vijfde met Zangersheidehengst Take A Chance On Me Z (Taloubet Z). 

De tiende tot en met dertiende plaats waren voor ons land. Gregory Wathelet eindigde als beste Belg op de tiende plaats met MJT Nevados S (Calvados Z), Celine Schoonbroodt volgde met Cheppetta (Chepetto). De twaalfde plaats was voor Jos Verlooy en Caracas (Casall), Pieter Devos en Espoir werden dertiende. Allen bleven ze foutloos. 

GCL Ranking na elfde manche

De Shanghai Swans blijven aan de leiding. Met 205 punten hebben ze drie punten voorsprong op de Miami Celtics, St Tropez Pirates grijpen nu de derde plaats met 197 punten.

Voor de twaalfde manche trekken we naar Chantilly. 

Klik hier voor alle resultaten.