Equplus Dit artikel is exclusief voor onze leden

Sportsponsorship in een digitale paardenwereld... hoe pak je het aan ?

Sportsponsorship in een digitale paardenwereld... hoe pak je het aan ?

Volgens een studie van Crimson Hexagon wordt er wereldwijd ruim 60 miljard euro geïnvesteerd op jaarbasis in de sponsoring van de sportindustrie. Enkele jaren terug was dit bedrag goed voor de globale sponsoring van zowel sport als cultuur. Het belang van de sportindustrie heeft de laatste jaren terrein gewonnen en nu vinden heel wat bedrijven ook de weg naar de paardensport. Maar in een digitale wereld is de vraag of de sponsoring van de sportindustrie nood heeft aan een hervorming. We spraken daarom met het team van Whitelabel marketing office Equ.Media over de rol van sponsoren en de aantrekkingskracht van de paardensport voor niet paard-gerichte bedrijven.

Kunnen bedrijven en merken nog profijt halen uit online en sport sponsorships? Moet er meer ingezet worden in een individuelere aanpak met influencers? Het antwoord schuilt in verschillende aspecten. Maar 'first things first', de paardensport evolueert in een vliegensvlug tempo. Het professionalisme is sterk gestegen de afgelopen jaren en ook de impact van sociale media en een digitale omgeving zijn merkbaar aanwezig. 

De tijd van het 'amateurisme' is voorbij ... "De paardensport heeft nog heel wat werkpunten om volledig aantrekkelijk te zijn, maar dat is een geheel andere discussie," klinkt het. "Wat wel zeker is, is dat de paardensport algemeen een verzamelvijver geworden is van gespecialiseerd en niet-gespecialiseerd kapitaal. Kortom een platform waar zowat alle markten samen komen. Nu de sport ook professioneler voor de dag komt is die eindelijk interessant geworden voor bedrijven van buitenaf. Het is daarom ook uiterst belangrijk dat ruiters en organisaties (en federaties) daar goed met omgaan..."

Dit artikel is exclusief voor onze leden

Word lid en krijg ongelimiteerde toegang tot al onze artikels.

  • Eerste 4 weken gratis.
  • Stop wanneer je wilt
  • Slechts €5,- per maand
Registreer nu!

Reeds lid? Login here