Pieter Devos geeft visitekaartje af in Madrid

Pieter Devos geeft visitekaartje af in Madrid

In Madrid werd zo net GP gereden.  Marcus Ehning won de proef in een spannende barrage. Pieter Devos finisht als derde, Celine Schoonbroodt- de Azevedo als zevende.QUICK RESULT

1. Marcus Ehning - Pret a Tout

2. Christian Ahlmann - Dominator 2000 Z

3. Pieter Devos - Espoir


 Marcus Ehning wint met Pret a Tout de wereldbekermanche in Madrid. Hij was met de Hiram Chambertin-zoon de snelste in de barrage. Hij zette een strakke tijd van 43.30 neer. Christian Ahlmann kwam na Ehning aan bod in de barrage en deed een gooi naar die tijd. Met Dominator 2000 Z (v. Diamant de Semilly) lukte dat echter niet en finishte hij in 43.53, goed voor de tweede plaats. 

Onze eigen Pieter Devos en zijn Espoir nemen de bronzen medaille mee naar België. Met Espoir, een Surcouf de Revel-nazaat finishte hij in een strakke 43.66, nipt na Ahlmann dus. Emilio Bicocchi en Evita SG Z (v. Verdi TN) waren de eerste combinatie om in de barrage de nul op het bord te houden. Hun tijd van 44.93 was uiteindelijk goed voor een vierde plaats. 

Maikel van der Vleuten kwam met Beauville Z als laatste aan bod in de barrage. Hij tikte echter een balk af. Toch sluit hij met een tijd van 44.43 de top vijf af met de Bustique-zoon. 

Max Kühner en Chardonnay (v. Clarimo) worden zesde en blijven nipt voor Celine Schoonbroodt- de Azevedo met Chepetta. Celine Schoonbroodt was de eerste combinatie om het basisparcours foutloos af te leggen en kwam dus ook als eerste van start in de barrage. Geen gemakkelijke opdracht zo bleek, met haar Chepetto-dochter tikte ze helaas een balk af. 

Eervolle vermelding voor Dominique Hendrickx. Met Koriano van Klapscheut (v. Lord Z) kwam hij vrij vroeg van start in het basisparcours. Hij reed een nette foutloze ronde maar kreeg één punt voor tijdsoverschreding. Uiteindelijk finisht hij als elfde met een tijd van 66.52 seconden. 


Resultaten