Oliva: Fabienne Daigneux-Lange springt in de prijzen in finale voor vijfjarige paarden

Oliva: Fabienne Daigneux-Lange springt in de prijzen in finale voor vijfjarige paarden

In het Spaanse Oliva vond zonet de ontknoping van de vijfjarige paarden plaats. In deze finale stond het parcours gebouwd over een hoogte van 1.20m. België kon rekenen op Fabienne Daigneux-Lange om voor een klassering te zorgen. Zij reed met de merrie Lausanne de Cardus Z (v. Latour Vdm) over de finish in 32,55 seconden, wat haar een mooie tiende plaats opleverde in deze Youngster Tour Finale. 

Winst was er voor Gemma Tattersall en Cinsey Blue PS (v. Cinsey). De Britse amazone reed haar merrie rond in 28,38 seconden. Hiermee was ze niet iets sneller dan Tobias Meyer. Hij reed met Con Sugar-H Old (v. Solitair) naar een tweede plaats in 28,74 seconden. Nederland kon rekenen op Skye Morssinkhof om voor het brons te zorgen. Zij reed met Lucky Star W (v. Big Star) naar een derde plaats op het podium. In een tijd van 28,95 seconden reed het duo over de finish in de jump-off. 

Thiago Ribas Da Costa (Qaracas des Dames) nam de vierde plaats voor zijn rekening. Jules Orsolini (Lipton) nam genoegen met een vijfde plaats.