Jumping Mechelen: Wilm Vermeir is klasse apart in CSI5* tegen de klok

Jumping Mechelen: Wilm Vermeir is klasse apart in CSI5* tegen de klok

In Mechelen traden de CSI5* ruiters zonet voor de eerste keer vandaag aan in de piste. Terwijl de Grand Prix later vandaag op het programma staat, werd er nu over een hoogte van 1m45 rechtstreeks tegen de klok gesprongen. 

De overwinning bleef in Belgische handen. Wilm Vermeir ging er met Linguini de la Pomme (v. Marius Claudius) meteen als een speer vandoor. Het duo nam alle risico wat dan ook resulteerde in een tijd om u tegen te zeggen: 56,84 seconden. Hiermee bleef zij zelfs de snelle Fransman Julien Epaillard voor. De nummer drie van de wereld rekende op Donatello (v. Jarnac) om in 58,06 seconden een foutloze ronde te springen. Koen Vereecke maakte het podium compleet. Hij was deze week al in extreem goede doen met een overwinning in het Belgisch indoorkampioenschap. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte 59,01 seconden. 

Thomas Ryan nam met Karmel van de Watering (v. Diamant de Semilly) de vierde plaats voor zijn rekening. Het duo sprong eveneens een foutloze ronde en stopte de chrono na 60,11 seconden. Edouard Schmitz maakte de top vijf compleet. Voor hem was het nog even spannend aangezien zijn Babylone Des Erables (v. Chai D) de KBC stijl raakte en de middelste plank op de grond viel. Er werd echter niets gewijzigd aan de hoogte of breedte van de hindernis waardoor hij toch met een 'clean sheet' finishte.

Thibeau Spits en Juragold Bormes (v. Contact vd Heffinck) volgden op de zesde plaats na een foutloze ronde in 60,44 seconden. Niels Bruynseels en Diornella-D (v. Diamant de Semilly) namen de zevende plaats voor hun rekening. 

Klik hier voor de resultaten