Herpoel en Blommaert zorgden voor eerste Belgische overwinningen in Knokke

Herpoel en Blommaert zorgden voor eerste Belgische overwinningen in Knokke

In Knokke zijn drie weken topsport zonet van start gegaan met twee rubrieken van de CSI1* competitie en één GP kwalificatie van de CSI1* competitie. In de Grand Prix kwalificatie reed Matthew Sampson naar de overwinning. Hij reed Harley D (v. Spartacus) naar de overwinning door in 59,84 seconden een foutloze ronde te springen. 

Hiermee bleef hij de beste Belg, Axel Vandoorne voor. Hij rekende op Jacarta (v. Larino) om in 60,08 seconden een foutloze ronde te springen. Felix Hassmann en Sig Captain America (v. Captain Fire) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 60,70 seconden. 

Ines van den Bosch (Infinity vd Heffinck) en Richard Kierkegaard (Queenessa Verdi) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

CSI1* 1m05

In het 1m05 reed Juliette Herpoel naar de overwinning. Zij kon in het zadel van Carrera Kdw Z (v. Corland) een foutloze tweede fase springen in 33,50 seconden. Ingrid Strom en Geneve (v. Zambesi) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij sprongen een foutloze ronde in 33,92 seconden. Stephanie Haelterman en Vienne de Laubry (v. Vigo d'Arsouilles) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 35,05 seconden. 

Marion Costa (Farnese Tame) en Marie Lahy (Tiara du Cache Pot Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. 

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Marie Lahy (Ialla Z) en Marthe van Gorp (Time-Breaker SZ).

CSI1* 1m15

In het 1m15 reed Valerie Blommaert naar de overwinning. In het zadel van Izadi Di Fer (v. Dakar VDL) sprong ze een foutloze ronde in 29,23 seconden. Eva Jennen en Forlando (v. For Pleasure) volgden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen in 29,71 seconden. Marie-Sophie Kortsch en Conner 52 (v. Clarimo) vervolledigden de top drie. Zij konden een foutloze ronde springen in 30,19 seconden. 

Sara Maria Hank Guerreiro (H5 Hard To Get) en Stephanie Haelterman (Indiana Jones vh Krekelhof) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor alle resultaten