Glenn Van Riet's voormalige troef scoort in Vilamoura

Glenn Van Riet's voormalige troef scoort in Vilamoura

Deze week hebben de jonge springpaarden opnieuw het startschot gegeven voor de internationale springsport in Vilamoura. Bij zowel de vijf-, zes- als zevenjarigen hield Omer Karaevli de concurrentie achter zich.

De Turkse springruiter won bij de zevenjarigen in het zadel van de sBs-merrie, Gotham City PL (Filou de Muze). De merrie komt uit de fokkerij van Philippe Le Jeune. Het paar bleef ruim één seconde voor op Felipe Ramos Guinato met onder het zadel de SF-merrie, Chakira Semilly (Rock N Roll Semilly). De Nederlandse amazone, Mel Thijssen werkte het podium af met de Nonstop-merrie, Nena K Z.

Net buiten het podium volgde Radovan Sillo met Glenn Van Riet's voormalige, Emyr Zoetendaele Z. Tiago Morais werkte de top vijf af op de rug van Havana du Loyal.

Karaevli kon bij de zesjarigen rekenen op Just Call Me May (Barrichello) voor de winst bij de zesjarigen. Met ruim één seconde verschil volgde Radovan Sillo op de tweede plek met onder het zadel Heureuse Nouvelle WH. James Braden werkte de top drie af met onder het zadel I-Miracle.


Alle resultaten